Hopp til hovedinnhold


Hjertestansoverlevelse

På landsbasis i Danmark gjenopplives seks prosent av alle som rammes av hjertestans, men i Region Hovedstaden er tallet 20 prosent.

På landsbasis i Danmark gjenopplives seks prosent av alle som rammes av hjertestans, men i Region Hovedstaden er tallet 20 prosent, skriver Hillerødposten.

I en ny rapport om Region Hovedstadens akuttberedskap kan man lese at i løpet af 2010 ble det utført 673 gjenopplivningsforsøk av personer med hjertestans. I knapt en femtedel av tilfellene lyktes man med gjenopplivning, slik at pasienten etter hvert kunne skrives ut av sykehuset.

Det er den høyeste gjenopplivningsprosent som noensinne er dokumentert i Region Hovedstaden, skriver de i en pressemelding. På landbasis er det bare seks prosent som lykkes.

- Tallene må ses på bakgrunn av de korte responstidene, men også som følge af bedre og mere spesialutdannede leger og ambulansefolk, forklarer Freddy Lippert.

Rapporten viser også at ambulansene i Region Hovedstaden er de hurtigste i landet. I gjennomsnitt skal en ambulanse kun bruke seks minutter og seks sekunder,  fra et nødanrop er mottatt, og til den er fremme hos pasienten.

Les mer om saken i Hillerødposten