Hopp til hovedinnhold
«Vi har hatt en tradisjon for å ta etablerte sannheter og sjekke om de er riktige. forutsetningen for å kunne gjøre det har vært at medlemmer i forskningsgruppen har vært rekruttert fra ambulanse- og anestesilegemiljøet. Vi har hatt muligheten til å fange opp de spørsmålene som kommer opp ute i den virkelige verden»
«Vi har hatt en tradisjon for å ta etablerte sannheter og sjekke om de er riktige. forutsetningen for å kunne gjøre det har vært at medlemmer i forskningsgruppen har vært rekruttert fra ambulanse- og anestesilegemiljøet. Vi har hatt muligheten til å fange opp de spørsmålene som kommer opp ute i den virkelige verden.» Foto: Andres Neset


Hjertestansforskning ved Oslo universitetssykehus: Akuttforskning i internasjonalt format

Hjertestansforskerne på Oslo universitetssykehus har spennende forskningsprosjekter som dekker hele overlevelseskjeden. Sannsynligvis vil forskningen bidra til å forbedre overlevelsen etter hjertestans ytterligere.

Fra Ambulanseforum nr. 4 2013. Av Live Oftedahl

To professorer, tre seniorforskere og syv stipendiater er tilknyttet hjertestansforskningsgruppen ved Oslo universitetssykehus.

Petter Andreas Steen, professor i akuttmedisin, har forsket i en mannsalder og har ledet gruppen siden starten.

Kjetil Sunde, professor i intensivmedisin, er mye sitert for sin forskning omkring hjertestans og intensivbehandling etter hjertestans.

Som seniorforskere jobber Jo Kramer-Johansen 80 prosent, Theresa Olasveengen 20 prosent, og Lars Wik 100 prosent.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.