Hopp til hovedinnhold
Regionalt ambulansemesterskap ble arrangert i Stjørdal onsdag 25. April 2018. Konkurransenerver? Tilsynelatende ikke for Team Levanger med May Hilde Settenø og Ståle Tronhus bak i bilen her. Foto: Ole Martin Wold

Her blir det liv! Trøndelags andre ambulansemesterskap

Regionalt ambulansemesterskap ble arrangert i Stjørdal onsdag 25. April 2018. Konkurransenerver? Tilsynelatende ikke for Team Levanger med May Hilde Settenø og Ståle Tronhus bak i bilen her. Foto: Ole Martin Wold


Sju trønderlag stiller til start på Stjørdal i dag. De skal gjennom seks ulike kasuistikker som skal teste ambulanse-evnene til det ytterste. Her gjelder det å ha hjerte, hjerne og nervesynapser i ro og orden.

Masseskadescenario i sentrum av Jessheim, en del av nasjonalt ambulansemesterskap 2018 arrangert av EMS Norway på Ullensaker.
© Fredrik Naumann/Felix Features

Det hører til med et mesterskap med respekt for seg selv å ha en logo. Og hvilken logo! Kan dette være Karstein Hollås, planleggings- og gjennomføringssjef for hele mesterskapet, sitt verk?

Noen er her for å forsvare mestertittelen fra i fjor.

PALLPLASS PÅ EMS 2018: Et happy lag med reserve Håkon Winge (fra venstre), Malene Solum Hansen, Karstein Hollås (mentor), Thale Bråten og Emil Alfsnes. Laget besto av Malene, Thale og Emil. Foto: Live Oftedahl


Team Vikarlaget: Thale Bråten, Malene Solum Hansen og Ragnhild Stornes, i år med Emil Alfsnes som reserve og coach, forsvarte landsdelens ære godt i det nasjonale mesterskapet i fjor høst med en tredjeplass.

Laget innrømmer at det er litt nerver og spenning med i bildet. De har trent en god del og har fått med Ragnhild Stornes som er ny på laget, men har flest år i Star of life-tjeneste av de tre.

– Dette er mest av alt en teamkonkurranse, så det handler om å gjøre systematiske undersøkelser og ha god kommunikasjon! Andre er her for å få revansj etter fjoråret, eller de vil kanskje bare være med på moroa?

Team Levanger ser ut til å være klar for det meste. Foto: Privat

Team Levangers Andreas Oldren og May Hilde Settenø deltok også i fjor. I år har de med seg Line Plhan, og  Anniken Bukten som reserve.

– Vi er klare for revansj! bekrefter Andreas Oldren.

Men mest av alt er det moroa og egenutfordringen som lokker, innrømmer han.

Team Trondheim Rookies lett henslengt foran panseret foran Ranheim stasjon. Foto: Privat

Som et av to sørtrønderske innslag - selv om trønderne nå har blitt ett rike – og helt nye i gamet har vi Team Trondheim Rookies: Kristoffer Gederås, Eirik Ringen Pedersen og Morten Haugum.

Da Trønderbataljonen (se lenger ned) meldte seg på, bestemte gutta seg for å gi dem litt konkurranse.

I fjor var det nemlig bare et lag fra Sør-Trøndelag, og de ble automatisk kvalifisert til det nasjonale mesterskapet.

Trønderbataljonen smiler selvsikkert eller nervøst? Foto: Privat

St. Olavs hospitals ambulanse-ære skal også forsvares av Trønderbataljonen som består av Petter Szabo, Aleksander Mantler og Joakim Lindahl.

– Vi meldte oss på seint, men har trent så mye vi kunne etter det, sier laget som gleder seg til å representere foretaket og konkurrere mot gode kollegaer.

De øvrige tre lagenes valg av teamnavn avslører enten stedstilhørighet, inspirasjon fra action-klassikere og den kvinnelige ambulanseversjonen av den berømte og beryktede bergenske komikergjengen Raske menn.

Team Namsen har utstyret i orden! Foto: Privat

På Team Namsen finner vi Siri Hågensen (fra venstre), Jøran K. Dahl og Ola Flataas.
Siri er veilederen til Ola som er førsteårslærling.

– Dette er bra for miljøet og det faglige! sier Siri som jobber på Namsos sammen med Ola. Jøran jobber på Grong.

De fant hverandre på en fagdag. Jøran var med i fjor. De har byttet litt vakter for å få trent caser på egenhånd og med fagutvikler.

Team Raske Damer ser ut til å ha holdt på med ymse trening. Foto: Privat

Team Raske damer: Monika Foros, Kine Kristine Ingulfsvann, Andrea Ovesen Rakvåg, og en sporty reserve i Daniel Rotmo.

– Vi kommer fram fort, snakker fort og behandler fort! flirer Monika.

– Men riktig? kontrer et av de andre lagene.

Laget jobber til daglig på Stjørdal ambulansestasjon, så de er lokalkjente. Om de vinner så er vinnersangen klar.

Ready for action: Team Topgun! Foto: Privat

Team Topgun virker klare for det meste av utfordringer: Lasse Grande Tetlie, Ingerine Abel og Lisbeth Slatlem Jønnum, jobber på stasjonen Flatanger og Leksvik.

– Det er første gang vi deltar så vi måtte «gønne» til med et ordentlig teamnavn!