Hopp til hovedinnhold


Henry fra Lavangen ønsker å overta alle ambulanseflygningene i Norge

Henry Hansen starter kontor i Tromsø og satser på milliardkontrakter, ifølge Nord24.

Les også: Møtte potensielle tilbydere for første gang
Mer: Snart startskudd for luftambulanseanbud i Norge
Tidligere om SAA: Ambulansehelikopter uten lege
Torsdag lanserte Scandinavian Air Ambulance at de åpner kontor i Tromsø, og har ambisjoner om å overta ambulanseflyging med helikopter - og etterhvert fly - i Norge. Og det skjedde med brask og bram.
Gøran Persson - tidligere svensk statsminister og spesialrådgiver for selskapet - ble fløyet opp ens ærend i ambulansefly, og kom hutrende inn i hangaren.
– Jeg glemte frakken. Det var 17 grader i Stockholm.

Tjente 180 millioner

Den lærerskoleutdannede lavangsværingen Henry Hansen har kommet langt siden han begynte i Lufttransport AS på 80-tallet og etterhvert startet opp et svensk datterselskap i samarbeid med Bjørn Kjos.
– Vi startet med ingenting. Nå har vi 180 ansatte, 25 fartøy og frakter 14.000 pasienter i året.
SAA er blitt Nordens største ambulanseflyselskap. Hansen tjente 180 millioner kroner da brorparten av SAA ble kjøpt opp av britiske Avincis Group - verdens nest største helikopterselskap. SAA drives videre som selvstendig selskap, og har i dag ambulansekontrakter i Sverige, Finland og Danmark.
Gevinsten fra fusjonen er han klar til å investere i å bygge seg opp i Norge.
- Vi har godt med kapital til å gjøre denne satsingen. Og vi har en medeier i ryggen med store muskler, sier Marius Hansen, sønn og viseadministrerende direktør.

Millardbeløp

De har allerede gjort de første ansettelsene ved tromsøkontoret. Nå starter arbeidet fram til prekvalifiseringen for anbudet på de norske helikopterbasene, som går ut i oktober.
Les mer om saken hos Nord24