Hopp til hovedinnhold


Helsesjef forfalsket cv og studiebevis - sier opp jobben

Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) innrømmer at hun har forfalsket studiebevis og at hennes CV ikke er korrekt.

Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) innrømmer at hun har forfalsket studiebevis og at hennes CV ikke er korrekt, avslører VG.

Les også i VG: Helseministeren krever full opprydning - jeg er veldig skuffet

Mer om SAFH: Direktøren tar permisjon etter avsløringer om at hundrevis av utenlandske statsborgere kan jobbe ulovlig i norsk helsevesen

Les også: Autorisasjon light for ambulansepersonell uten fagbrev

Saken er spesielt oppsiktsvekkende fordi kontoret hun leder - Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) - godkjenner autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger.

Kontoret har som oppgave å gjennomgå søkere til helsestillinger sine CV-er og eksamensbevis, og godkjenner 22.000 helsemedarbeidere i Norge hvert år.

Dette arbeidet skjer blant annet gjennom å undersøke eksamensbevis og CV'er til søkerne. Det statlige kontoret oppgir selv å ha nulltoleranse for falske dokumenter og fast rutine er å politianmelde alle forsøk på juks.

Opplysningene om den betrodde medarbeiderens dokumentforfalskninger slo ned som en bombe i Helsedirektoratet.

- Dette er en svært alvorlig sak og representerer et stort tillitsbrudd, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog.

Løberg sa i går opp jobben sin med umiddelbar virkning, etter å ha blitt konfrontert med VGs opplysninger tidligere i uken. Hun vil også bli politianmeldt.

Les mer om saken i VG: Helsesjef innrømmer forfalskning av tre studiebevis - og sier opp jobben