Hopp til hovedinnhold


Helse Nord-Trøndelag vil ha innbyggerne i Selbu og Tyda

Styret i Helse Nord-Trøndelag (NT) ber om at innbyggerne i Selbu og Tydal blir en del av helseforetakets opptaksområde, når Leksvik forsvinner til St. Olavs Hospital fra nyttår, melder Trønder-Avisa (krever innlogging).
Helse NT taper 45 millioner kroner årlig hvis Leksvik og Roan blir en del av inntaksområdet til St. Olavs Hospital i Trondheim, slik det er foreslått. Det skjer uten form for noen kompensasjon, det vil ikke styret i Helse NT sitte rolig å se på.
Derfor ber de nå om å få tilført innbyggerne i Selbu og Tydal til foretaket, som en kompensasjon.
Det konkluderte styret med da de uttalte seg om forslaget til «Endring av opptaksområdet for helseforetak i Helse Midt-Norge»
Totalt er det snakk om helsetjenester for 4.859 innbyggere i Selbu og Tydal kommuner, mens det i Roan og Leksvik er 4.437 innbyggere.
Blir styret i Helse NT hørt, betyr det at innbyggerne i Selbu og Tydal får Levanger som sitt lokalsykehus.

Får helsetjenester i dag

– Selbu og Tydal samarbeider i dag med kommuner i Helse NT sitt opptaksområde, gjennom Værnesregionen, og mottar allerede flere spesialisthelsetjenester fra Helse NT. Vi ber om at dette blir vurdert som en form for utjevning, sier styreleder Ingrid Finboe Svendsen.
I styremøtet mandag ba styret Helse Midt-Norge om å iverksette en prosess med sikte på å overføre lokalsykehusfunksjonen til Helse NT fra og med 1. januar neste år.
– Vet du noe om Selbu og Tydal ønsker seg til Helse Nord-Trøndelag?
– Vi vet ikke hva de to kommunene vil, men vi ber om at det settes i gang en prosess for å utrede dette videre, sier Finboe.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)