Hopp til hovedinnhold


Helse Midt i rettsak. Kreves for 4,5 millioner

Torgeir Akslen og Tor-Erling Johansen fra Brattvåg krever erstatning på drøyt 4,5 millioner kroner av Helse Midt-Norge etter å ha tapt ambulanseanbudet om kjøring i Haram, Ørskog og Norddal.

helsemidt114_450Torgeir Akslen og Tor-Erling Johansen fra Brattvåg krever erstatning på drøyt 4,5 millioner kroner av Helse Midt-Norge etter å ha tapt ambulanseanbudet om kjøring i Haram, Ørskog og Norddal.

Les hele saken på rbnett.no: Krever 4,5 millioner for ambulansefeil

De hadde det billigste anbud, men fikk ikke oppdraget. Tirsdag startet rettssaken. Ifølge advokat Anders Svinø, har Helse Midt-Norge begått flere lovbrudd og feil under anbudsbehandlingen.

Valgte dyreste anbud
Det var tre selskaper som leverte inn anbud på dette området. Helse Midt-Norge valgte det dyreste anbudet, mens selskapet til Akslen og Johansen, Akutt Helse SUS, ikke en gang fikk være med på forhandlingsrundene på slutten før anbudene ble avgjort.

– Vårt anbud lå 700.000 kroner lavere enn det anbudet som ble valgt. Over en fem års periode utgjør det 3,5 millioner kroner, sier Tor-Erling Johansen.

Helse Midt-Norges advokat, Marianne H. Dragsten, avviste i retten i dag at Helse Midt-Norge hadde gjort feil som var så alvorlige at de ville fått konsekvenser for Akutt Helse SUS.

Prinsipielt viktig sak
– Selskapet til Akslen og Johansen ville uansett aldri vunnet fram og fått ambulansekontrakten, sa advokat Dragsten.

Ambulansesaka i Sunnmøre tingrett blir ansett som prinsipielt viktig. Advokaten til Torgeir Akslen og Tor-Erling Johansen kjører hardt på at Helse Midt-Norge ikke har fulgt reglene for offentlige anskaffelser, og forskjellsbehandlet anbyderne.

Les også Sunnmørsposten: Mener kravet er altfor høyt og - Kameratskapet sprakk