Hopp til hovedinnhold


Helse i Vestfold og Telemark på Nødnett i september

Brannvesenet og politiet har allerede begynt å bruke det nye nødnettet. Til høsten går ambulansepersonell over til kommunikasjonsløsningen, skriver Telemarksavisa.
I fjor høst gikk nødetatene i fylket over til det nye nødnettet, bortsett fra ambulansene.
Tidligere i år ble det kjent at utbyggingen av nødnettet på Sørlandet, Vestfold og Telemark ble forsinket med ett år, grunnet datafeil.
Det er i begynnelsen av september det ventes at 350 ambulansearbeidere i Telemark og Vestfold skal ta i bruk det digitalbaserte kommunikasjonssambandet.
- Vi regner med at nødnettet går på lufta for AMK og ambulanseoperatørene for fullt i begynnelsen av september. Men ambulanseoperatørene i Vestfold og Telemark og AMK-sentralen i Tønsberg har allerede fått testet nødnettet i en rekke skarpe utrykninger der de har samarbeidet med brann - og politietatene, sier Petter Gjertsen, prosjektleder for nødnettsatsingen i Vestfold og Telemark.
I tillegg til ambulansepersonell, vil akuttmottakene og legevaktene ta nødnettet i bruk. Totalt skal det være snakk om 1200 personer som har fått opplæring i kommunikasjonsløsningen i de to fylkene.
Les mer om saken hos Telemarksavisa