Hopp til hovedinnhold
Hammerfest sett fra Salen. Illustrasjonsfoto. Foto: Simo Räsänen


Hele regionen hjelper Finnmarkssykehuset

Hele helseregionen Helse Nord stiller opp når Finnmarkssykehuset trenger hjelp etter at flere ansatte i sykehuset er smittet av korona og mange må i karantene.

Helsepersonell fra Helgelandssykehuset, Nordlandssykehuset og UNN skal til Hammerfest for å jobbe, melder Helse Nord på sine nettsider.

Finnmarkssykehuset har på grunn av smitteutbrudd i sykehuset i Hammerfest måtte utsette all planlagt pasientbehandling og tar imot bare øyeblikkelig hjelp-pasienter.

– Situasjonen for Hammerfest sykehus er krevende med så mange smittede ansatte og ansatte i karantene, at det går ut over driften.

Nå stiller hele regionen opp, slik strategien vår er i vårt beredskapsarbeid for å håndtere koronapandemien, sier administrerende direktør i Helse Nord, Cecilie Daae.

Intensivsykepleiere på plass

Fredag kveld kom to intensivsykepleiere fra Helgelandssykehuset Mo i Rana til  Hammerfest. Flere andre vil framover også bistå. I første omgang er det laget en bemanningsplan fram til søndag 25. oktober. Totalt inngår fem intensivsykepleiere fra Mo i Rana, en anestesisykepleier fra Mosjøen og en overlege fra Sandnessjøen. Videre bistår tre leger fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), en lege fra Nordlandssykehuset, og to intensivsykepleier og tre leger leid inn fra bemanningsbyrå.

– Ansatte i Finnmarkssykehuset gjør en uvurderlig og fantastisk jobb i denne situasjonen vi nå står i, og vi setter stor pris på den støtten vi får i en krevende situasjon, sier administrerende direktør i Finnmarkssykehuset, Siri Tau Ursin.

Finnmarkssykehuset har bedt om assistanse, og den har kommet på plass raskt.

– Det er svært gledelig at så mange bidrar til å hjelpe sine kollegaer i Finnmarkssykehuset. Dette er et eksempel på et godt regionalt samarbeid, med god regional koordinering. Alle helseforetakene har ønsket å hjelpe, sier Daae.

Enda flere bidrar

For at sykepleierne fredag kveld skulle komme seg til Hammerfest, ble ambulansefly  benyttet, slik det er åpning for i koronasituasjonen.

Luftambulansen kan benyttes til transport i slike situasjoner som haster, så fremt det ikke går ut over beredskapen for pasienter, og det var fredag kveld ledig kapasitet, og det hastet å få personellet fløyet nordover.

Les hele saken på Helse Nord sine nettsider.