Hopp til hovedinnhold


– Hel ved

I dag og i morgen er det begravelser for flyger Bjørn Nergård og anestesilege Anders Rostrup Nakstad, skriver Oppland Arbeiderblad.
– Jeg er stolt av jobben min, og stolt av organisasjonen jeg representerer, men nå gjelder det de to som har forlatt oss. Bjørn og Anders var det vi på Toten kaller hel ved. Basen på Lørenskog dekker også Vestoppland. Disse to har gjort hundrevis av oppdrag i Vestoppland. De har bidratt til å redde liv i vårt distrikt, sier Trond Vigerust (50) fra Raufoss. Han jobber som redningsmann i Norsk Luftambulanse og skal i to begravelser på to dager. De avdøde var kjære kollegaer, venner og nesten som familiemedlemmer.

Trond om flyger Bjørn Nergård (52):

Han var lavmælt og stille med et lurt smil. Veldig dyktig i jobben sin som flyger, testflyger, instruktør, sjefflyger og flygesjef. Han hadde stor interesse for og kunnskap om faget sitt, og var arkitekten bak Norsk Luftambulanses nye flåte.
I dag har vi noen av verdens mest avanserte helikoptre, og Bjørn har bidratt til det. Takket være ham kan vi løse flere oppdrag og ha en sikrere jobb. Flere helikopterprodusenter har satt pris på hans innsikt. Han har hatt en krevende jobb, men hadde alltid tid til familien. Fra jobben som Flygesjef, gikk han tilbake til å være vanlig flyger. Han ble en av gutta igjen med den gang.

Trond om anestesilege Anders Rostrup Nakstad (38):

Jeg har aldri møtt en mann med en sånn arbeidskapasitet. Han hadde både teoretisk kunnskap, medmenneskelighet og praktisk håndlag. Han hadde en ro over seg som gjorde at samarbeidspartnere, pårørende og pasienter følte trygghet. Anders fikk alle til å yte maksimalt og var ydmyk og effektiv. Han var leder for luftambulanseavdelingen ved Oslo universitetssykehus. Jeg kjenner ingen som kunne ta inn så mye informasjon, systematisere den og produsere ut noe som vi andre kunne forholde oss til. Han bidro med undervisning og forskning, og skulle bli ferdig med sin doktorgrad i februar. Anders var fagleder helse på Utøya. Han var far til to små gutter, og tok dem ofte med på basen. Han hadde alltid tid til guttene, og var en stor god pappa.

Trond om den skadde redningsmannen Sondre Bjartland (51):

Jeg vil beskrive han som den mest komplette redningsmannen i Norsk Luftambulanse. Vi ser opp til ham. Han har vært, og er et forbilde for oss andre. Nå er han hardt skadd, men utenfor livsfare. Det er et mirakel at han overlevde. Det er den lille solstrålen som gjør at det er litt positivt i alt dette elendige.
Les mer om saken hos Oppland Arbeiderblad