Hopp til hovedinnhold


Hedrer kollegene ett år etter helikopterulykken

Norsk luftambulanse arrangerer minnestund for å hedre de to kollegene som omkom da et legehelikopter styrtet på Sollihøgda i Buskerud for ett år siden, skriver TV2

14. januar 2014 skjedde det som ikke skulle skje. På jobb for å redde liv styrtet et legehelikopter på Sollihøgda i Buskerud etter at de fløy inn i en høyspentledning som kveilet seg rundt hovedrotoren.

– Når man opplever en sånn ulykke, så preger det en hel organisasjon. Vi jobber med sikkerhet og krisesituasjoner hver dag, men denne ulykken bekreftet brutalt at vi utsetter oss selv for stor risiko i jobben, sier flygesjef, Erik Normann til TV 2.

To døde

I havariet mistet pilot Bjørn Nergård (52) og anestesilege Anders Rostrup Nakstad (38) livet. Redningsmann Sondre Bjartland (52) ble alvorlig skadd.

– Som kolleger var de utrolig dedikerte. De var en viktig del av livet deres. Vi savner dem i hverdagen og i jobben og selvfølgelig som mennesker, det er det aller verste.

Hedrer kollegene

I dag, ett år senere, arrangerer Norsk Luftambulanse en minnestund for å hedre de avdøde kollegene, som de hadde et svært nært forhold til.

Minnestunden arrangeres på alle basestasjonene til Norsk Luftambulanse landet rundt. På basestasjonene vil det bli holdt ett minutts stillhet, og kollegene kan samtale og reflektere over det som skjedde.

Les mer om saken hos TV2