Hopp til hovedinnhold
Ambulanse inni. Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Ambulanse inni. Illustrasjonsfoto: Thinkstock


Finnmark har fått egne korona-ambulanser

Finnmarkssykehuset har fått på plass egne ambulanser til transport av koronapasienter melder Dagens Medisin.

Formålet med disse ekstra bilene er at personellet bytter til disse i stedet for å rigge om ambulansebilene ved eventuell smittetransport, forklarer Eirik Palm, kommunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset til Dagens Medisin.

Til nettstedet utdyper Palm at dette bidrar til å opprettholde en god prehospital beredskap som er spesielt viktig i Finnmark med lange avstander og spredt bosetning. Én av disse ambulansene er stasjonert i Alta.

– Vi har én ekstra ambulanse som vi har satt i drift for å ta koronapasienter sånn at det skal gå litt fortere. For når man har kjørt en sånn må man jo desinfisere hele bilen, sier Knut Arne Moe, enhetsleder for ambulansetjenesten til Altaposten.

Han legger til at det er for å gjøre det enklere for seg selv. I tillegg forklarer han at det i disse tider ikke er noen skifter av ambulans mellom Alta og Hammerfest.

Ved siden av Alta skal det ifølge Dagens medisin være stasjoner egne smitteambulanse i Hammerfest, Lakselv, Øksfjord, Hasvik, Måsøy, Berlevåg, Vadsø, Tana og Kirkenes.
Denne uka skal dette også være på plass i Karasjok og Honningsvåg.