Hopp til hovedinnhold


Har fått beredskapshenger i tilfelle ulykker på jernbanen

Den nye dobbeltsporede traseen mellom Larvik og Porsgrunn åpnes for trafikk i slutten av september. Da er det sikkerhet som står i første rekke, melder Østlands-Posten (krever innlogging).

– Det har vært vanlig at Bane Nor har plassert ut redningsutstyr i beredskapsboder på forskjellige steder langs jernbanen.

– Her har vi i stedet valgt å utstyre brannvesen i Larvik og Porsgrunn med spesiallagede redningstilhengere, forteller Emilie Enger Aas, som er prosjektleder jernbaneteknikk i Bane NOR.

Masse utstyr

Fredag formiddag ankom den spesialkonstruerte hengeren Larvik brannstasjon, og senere på dagen ble samme type henger levert brannvesenet i Porsgrunn.

Hengere inneholder viktig redningsutstyr som skal kunne benyttes av både brannvesen, politi og ambulansepersonelldersom det oppstår en ulykke på jernbanestrekningen mellom Larvik og Porsgrunn.

Hengerne inneholder alt fra bårer, plast til å holde skadde personer varme med, teleskopstiger og boltesaker, til ledlys for bruk inne i tunneler.

– Dette er svært viktig utstyr som er nødvendig å få på plass raskt. På strekningen mellom Larvik og Porsgrunn ligger det meste av traseen i tunneler, og det er viktig å få utstyret inn dit ulykken er.

– Ikke minst er det da viktig at man har tilstrekkelig med lys tilgjengelig, sier Enger Aas.

Enger Aas forteller at innholdet i hengerne er valgt ut etter et samarbeid med nødetatene.

Les mer om saken hos Østlands-Posten (krever innlogging)