Hopp til hovedinnhold
Konsernsjef i Cognia, Grant Larsen (til venstre), ønsker Handicare med Aril Saastad velkommen til Cognia konsernet. Foto: Cognia.
Konsernsjef i Cognia, Grant Larsen (til venstre), ønsker Handicare med Aril Saastad velkommen til Cognia konsernet. Foto: Cognia.


Handicare kjøpes av Cognia

Cognia har inngått avtale om kjøp av alle aksjene i Handicare.

Cognia konsernet ekspanderer sin virksomhet ved inngåelse av avtale om erverv av hundre prosent av aksjene i Handicare AS. Gjennomføring av oppkjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. 

Handicare ble etablert i 1992, og er leverandør av biler til blant annet ambulansetjenesten. Med oppkjøpet av Handicare ønsker Cognia-konsernet å styrke sin posisjon innen helse og omsorg, samt utvikling av spesialkjøretøy til beredskapssektoren. 

I en pressemelding fra Cognia skrives det at sammen med de andre virksomhetene i konsernet, vil Handicare styrke sitt tilbud til sine kunder, og opprettholde sin strategi om merkeuavhengighet. Gjennom oppkjøpet ønsker også Cognia også få en nasjonal tilstedeværelse. Det opplyses videre i pressemeldingen at Arild Saastad vil fortsette som daglig leder i Handicare.

– Vi er svært fornøyde med at Cognia ønsker å satse videre på vekst og utvikling av Handicare for å videre styrke vårt kundetilbud. Cognia har en lang tradisjon innen personbil og nyttekjøretøy, og dette kompletterer Handicares virksomhet svært godt. Vi opplever at Cognias kultur og fokus på utvikling og trivsel hos de ansatte, passer godt overens med organisasjonen til Handicare, sier Saastad.

Cognia har en samlet omsetning på ca 3,2 milliarder, og har 600 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken og Hedmark. Konsernet har en lang historie i bilbransjen, med etablering av Bil-Service Personbiler i 1937, bilSpiten i 1959 og Volmax i 1997. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og nyttekjøretøy, har konsernet en eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom. Konsernet utvikler også teknologiløsninger for transportbransjen gjennom selskapet Cognia Technology.