Hopp til hovedinnhold
Legehelikopteret på Dombås. Foto: Live Oftedahl
Legehelikopteret på Dombås. Foto: Live Oftedahl


Halve teknikerstaben til Norsk Luftambulanse er i karantene etter at tekniker fikk påvist smitte

I luften går alt som normalt foreløpig, men dersom en stor del av teknikerne uteblir fra jobb over tid kan det påvirke kapasiteten, bekrefter administrerende direktør i Norsk Luftambulanse.

For et par dager siden gikk Norsk Luftambulanse ut og istemte helseminister Bent Høies advarsel om å reise på hytta, i fall de skulle bli syke og måtte hentes hjem, skriver Dagens Næringsliv.

Det er tolv baser og tretten helikoptre i drift for Norsk Luftambulanse. 

Søndag ble det bekreftet at en helikoptertekniker har fått påvist koronasmitte og derfor er i alt 16 teknikere nå satt i karantene til de får gjennomført tester og får resultater. 

Det utgjør halve teknikerstaben. 

– Vi regner med å få situasjonen avklart i løpet av 48 timer, og er i dialog med helsemyndighetene for innfasing av folk på jobb igjen, sier administrerende direktør Rune Midtgaard i Norsk Luftambulanse. 

– Hva er det verste scenarioet? 

– Dersom en stor del av teknikerne blir stående utenfor drift, så er vi heller ikke luftdyktige og det er ikke bra, sier Midtgaard og legger til:

– Selve kapasiteten i luftambulansen er knyttet til at vi har operative helikoptre ute på de 12 basene. Det har vi. Teknikernes jobb er å gjennomføre vedlikehold på helikoptrene og holde disse luftdyktige. I det korte perspektivet påvirkes ikke aktiviteten ute på basene.