Hopp til hovedinnhold


Hadsel-ja til Nordland politidistrikt og felles nødsentral

Kommunestyret i Hadsel slo torsdag fast at de ønsker at Vesterålen skal tilhøre et nytt Nordland politidistrikt, melder Avisa Nordland.
Dette etter at regjeringen la fram den nye politireformen, med ett politidistrikt for hele Nordland – mot dagens struktur der fylket er delt inn i tre politidistrikter.
Samtidig vektlegges det fra Hadsel kommune  at en samlokalisering av nødetatenes alarmsentraler vil bli en videreutvikling i positiv retning.

Det var kommunestyrerepresentant Anders Samuelsen (Frp) som framsatte en uttalelse om dette i en interpellasjon torsdag.
Han påpeker at innbyggerne i Vesterålen i dag kontakter både AMK-sentral og brannsentral i Salten, mens operasjonssentralen til Midtre Hålogaland politidistrikt er i Harstad.
Samuelsen ser fram til en felles nødsentral i Bodø.
– Jeg skjønner det slik at nødetatene har skrevet under en intensjonsavtale om en samlokalisering av alarmsentralene, og dersom det blir en realitet vil det være en videreutvikling i positiv retning. Det vil bedre mulighetene for samhandling ved hendelser, sier Anders Samuelsen.

Les mer om saken hos Avisa Nordland