Hopp til hovedinnhold


Hadde englevakt

En kvinne på over 80 år lå fastklemt i bilvraket, og fikk hjelp av tidligere ambulansepersonell, melder Varden.
Ulykken skjedde på Valebøveien på Ytre Valebø torsdag ettermiddag.
Kvinnen på over 80 år var alene i personbilen, og kjørte av veien i en venstresving.
– Bilen havnet utfor veien, og ble kastet over autovernet. Deretter ble kjøretøyet liggende på siden, sier operasjonsleder Terje Pedersen i Telemark Politidistrikt.
Elmar Malmgren fra Porsgrunn var den første som kom forbi ulykkesstedet. Som tidligere ambulansesjåfør forsto han raskt at han måtte hjelpe.
– Det første jeg så var bilen som lå sidelengs i grøfta. Det kom røyk fra bilen, samtidig som jeg så lysa sto på. Da forsto jeg med en gang at jeg var første mann på stedet. Jeg klatret opp på bilen og fant ut at røyken kom fra airbagen. Der nede i bilen satt det også et menneske, sier Malmgren.
I mellomtiden kom det til en annen bilfører som tok seg av oppringningen til nødnummerene.
– Ettersom jeg var ambulansepersonell for 20 år siden, visste jeg hva som måtte gjøres nede i bilen. Jeg klatret ned til kvinnen som satt fast, og fikk frigjort henne fra bilbelte, sier Malmgren.
Noen julegaver som hadde liggi i sete ved siden av hadde falt over henne, også det fjernet han fra henne.

Ventet på ambulansen

Etter at setebeltet var løsnet fant Malmgren ut at den 80-år gamle kvinnen hadde det bra.
– Vi hadde det faktisk ganske koselig nede i bilen. Hun kjente ikke noen smerter, så til å være så gammel var hun etter forholdene i veldig fin form. Jeg fikk lagt sete hennes litt bakover, også ble vi enige om å vente til det kom mer hjelp før vi gjorde noe videre.
Les mer om saken hos Varden