Hopp til hovedinnhold


Grusomt syn for kolleger

Ambulansearbeiderne gjorde alt de kunne for å redde livet til den 68 år gamle kvinnen som lå bak i ambulansen. Så gikk noe fryktelig galt.

Ambulansearbeiderne gjorde alt de kunne for å redde livet til den 68 år gamle kvinnen som lå bak i ambulansen. Så gikk noe fryktelig galt, skriver VG.

Bakgrunn: Ambulanse av veien. Pasient omkom. Fire ambulansepersonell på sykehus.

Hva som egentlig skjedde da ambulansen skulle svinge av fra Europavei 16 og ned på omkjøringsveien ved Nestunnelen i Buskerud, er foreløpig uvisst.

Men vraket av ambulanse nummer 464 fra Ringerike sykehus vitner om den voldsomme ulykken:

Vrakrester, laken, tepper og en båre fra ambulansen lå strødd langs veien. Vraket har snurret minst en halv gang rundt sin egen akse. Fronten er knust, det samme er bakdøren.

- Synet som møtte oss på ulykkesstedet var helt grusomt. Det var en ambulanse som nesten var helt knust. Når en ser hvordan bilen ser ut, er det utrolig at det har gått så bra som det gjorde, sier ambulansesjef Bjørn Hammer i Vestre Viken helseforetak, til VG Nett.

Mandag kveld jobbet politiet, Vegvesenet og ambulansetjenesten ved ulykkesstedet.

- Selve hendelsesforløpet er ikke helt avklart. Men det var tåkete og ganske gufne kjøreforhold på stedet da ulykken skjedde, sier operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt til VG.

Tre av ambulansearbeiderne ble kjørt til sykehuset i Bærum med lettere skader. Ambulansesjåføren satt fastklemt, og ble fraktet til Ullevål etter ulykken.

- Det står etter forholdene bra til med dem. Men de er selvfølgelig preget av det som skjedde, sier Gudbrandsen.

Etterlyser vitner
Mandag kveld fikk ambulansearbeiderne ved sykehuset på Ringerike samlet på arbeidsplassen for å snakke ut om opplevelsen. De fikk også tilbud om krisehjelp.

- De sitter og snakker sammen om det som har skjedd. Dette er profesjonelle folk, men det er klart at det går inn på oss når vi må rykke ut på alvorlige ulykker som involverer kolleger. Da er det viktig med kollegastøtte, sier Hammer.

Les mer om saken i VG