Hopp til hovedinnhold


Grexit: Halvparten av Athens ambulanser kan ikke kjøre

Den finansielle krisen i Hellas har gått hardt utover ambulansene i den greske hovedstaden Athen. 
Halvparten av byens ambulanser er i stykker - og det er ingen penger til å reparere dem. Samtidig har de greske ambulansearbeiderne det mer travelt enn noensinne melder danske TV2 Nyderne.
Ifølge Jorgos Kaltsaudas, som har vært ambulansearbeider i 26 år, har hans arbeide aldri vært mer krevende. Fattigdom og stress fører til flere hjerteproblemer, slagtilfeller og selvmord.
- Det har vært svært mange selvmord i det siste. Svært mange. Jeg vil ikke blande meg i det politiske spillet mellom långiverne og regjeringen. Men det er ikke det greske folks skyld. De lider, lyder det anklagende fra Jorgos Kaltsaudas.
Han viser fram den ambulansen som han pleide å kjøre. Den har stått stille i over et år. Det er ikke penger til å kjøpe reservedeler for å få den reparert. De seneste månedene har verkstedet overhodet ikke fått penger fra staten. Nå gjenbruker man reservedeler far de mest ramponerte ambulansene i forsøk på å få noen ambulanser reparert.
Athen har ikke mange ambulanser fra før av. Kun mellom 60 og 70 ambulanser til cirka fem millioner innbyggere. Når halvparten av disse står på verksted, skjer det ofte at ambulansearbeiderne får et dilemma i hvilken ulykke de skal rykke ut til.
Les mer om saken hos TV 2 Nyhederne