Hopp til hovedinnhold


Gir myke bamser

Forleden overrakte Hønefoss Sanitetsforening ved leder Lillann Aslaksrud 50 bamser til ambulansestasjonen ved Ringerike sykehus. Bamser som ambulansearbeiderne kan gi til barn de møter i jobben, skriver Ringerikes Blad.

 – Bamsene er gull verdt. Det betyr så mye for oss å få være snille. Det å kunne gi en bamse til barna vi møter i jobbsituasjoner skaper trygghet og en god relasjon, sier ambulansearbeider Yvonne Sergeev.

Gjør situasjonen lettere

Ambulansearbeiderne setter stor pris på at sanitetskvinnene gjør dette mulig. De møter mange situasjoner som er vanskelige, og da kan det være godt å ha med en liten bamsevenn.

- Vi har også tidligere fått bamser av sanitetskvinnene. Nå var vi gått tom, og jeg kontaktet foreningen. De var så velvillige å komme med ny forsyning. Bamsene er bare skjønne. De er myke og gode og kledd i pysjamas, sier Sergeev.

Ambulansehistorie

Sanitetsforeningen drev tidligere ambulansetjenesten i distriktet.

- I 1930 fikk sanitetsforeningen sin og distriktets første sykebil. Det var en staselig Studebaker som var en gave fra dameforeningen «Tirsdagsklubben», forteller Lillan Aslaksrud.

I 1937 ble bilen byttet ut med en spesialinnredet Buick. Bilen fikk hard medfart gjennom de første krigsårene. I 1944 mottok foreningen 3.000 kroner som var samlet inn av norske offiserer internert i Tyskland som bidrag til ny bil. Ny bil ble det ikke, men pengene var en kjærkommen støtte til overhalingen av Buicken.

Foreningen drev bilen selv inntil 1946, da ble den solgt til Emil Hansen og den nyopprettede sykebilsentralen for 2.500 kroner.

Les mer om saken hos Ringerikes Blad