Hopp til hovedinnhold


Går av som UNN-direktør

Tor Ingebrigtsen går av som direktør ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, melder Dagens Medisin.
I en epost sendt til ansatte tirsdag morgen, innleder han med å takke alle medarbeiderne, og peker på at det har vært utfordrende år.
Til Dagens Medisin opplyser UNN at Ingebrigtsen vil gjennomføre et møte med lederne før han kommenterer saken senere tirsdag.
I en pressemelding skriver han videre at det "har vært 11 utfordrende, men fantastisk spennende og givende år. Oppdraget da jeg tiltrådte sommeren 2007 var å fullføre sammenslåingen med lokalsykehusene i Narvik og Harstad, organisere UNN i klinikker og skape økonomisk handlingsrom for nødvendige investeringer".
Dette skriver Ingebrigtsen videre:
- Organisasjonsutviklingen har vært gjennomført i prosjektet Langsiktig utvikling og omstilling (LUO). Dette er nå fullført, evalueringene er ferdige, og styret vedtar de siste justeringene i organiseringen i førstkommende møte.
Overskudd
- Vi har klart å drive UNN med overskudd, og det har gitt rom for å bygge Pasienthotellet, A-fløya og PET-senteret, som statsministeren skal åpne 1. juni. Det har tatt lengre tid enn jeg ønsket å komme i gang med bygging av nytt sykehus i Narvik, men jeg regner med å få på plass forpliktende vedtak om dette i løpet av våren.
Blir professor
- Da jeg tiltrådte i 2007 ble det avtalt en mulighet for å gå over i full stilling som professor ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT etter mer enn fem år i direktørstillingen. Jeg ønsker nå å benytte meg av dette. Jeg har opptjent fire måneder utdanningspermisjon og ønsker å bruke permisjonstiden til å oppdatere meg faglig for å kunne gjenoppta arbeid med forskning og undervisning.
Les mer om saken hos Dagens Medisin