Hopp til hovedinnhold


Fryktet drypp, avvist på sykehuset

– Jeg trodde jeg ville få hjelp på sykehuset, men det gjorde jeg ikke. For å sette det på spissen burde jeg satt igjen moren min og dratt, sier Ragnhild Langlie som trodde moren hadde drypp da hun plutselig ikke kjente henne igjen.

– Jeg trodde jeg ville få hjelp på sykehuset, men det gjorde jeg ikke. For å sette det på spissen burde jeg satt igjen moren min og dratt, sier Ragnhild Langlie som trodde moren hadde drypp da hun plutselig ikke kjente igjen datteren.

LES OGSÅ i Østlandets Blad: Sykehuset beklager hendelsen

Hun er oppgitt og fortvilet etter hendelsen.

Er det riktig å bli avvist selv om man henvender seg til feil sted med en syk person? spør hun.

Langlie skulle kjøre moren til en lunsjavtale da hun skjønte at noe var galt.

– Hun klarte ikke å gå ut av bilen, kjente meg ikke igjen, snøvlet og trodde hun var hjemme, forteller Langlie. – Min første tanke var «på sykehuset får jeg hjelp».

Måtte true seg inn til lege

Da hun endelig hadde drasset moren med seg inn i resepsjonen, beskriver hun et lite hjelpsomt møte med helsevesenet.

– Mor rotet og trodde hun var på sin gamle jobb. Jeg ble bedt om å ta henne med til fastlegen. De rekvirerte ikke taxi eller ambulanse, sier Langlie.

Etter en strabasiøs ferd til fastlegen følte Langlie at hun måtte ty til trusler før hun fikk en lege til å se på moren.

– Mens vi satt på legens kontor, fikk mor et nytt anfall. Likevel måtte jeg kjøre henne selv til akuttmottaket på Aker sykehus, sier Langlie.

Les hele saken i Østlandets Blad