Hopp til hovedinnhold


Frykter liv går tapt

DRAMMEN: På en drøy måned fikk tillitsvalgte for ambulansetjenesten inn 30 avviksmeldinger. Det var før enda én ambulanse ble lagt ned, ifølge Dagsavisen.

Bunken med avviksmeldinger handler om alt fra økende antall samtidighetskonflikter, mangel på spisepause, økt arbeidspress, økte responstider og ventetider samt færre ressurser. Avviksmeldingene ble skrevet før det ble kuttet ytterligere i ambulansestallen.

Redd liv går tapt

Flere ambulansearbeidere som ikke ønsker å framstå ved navn, har tatt kontakt med Dagsavisen Fremtiden. De forteller om uholdbare arbeidsforhold og redsel for at menneskeliv skal gå tapt på grunn av dårlig ambulansedekning.

Men Snorre Birk Gundersen, avdelingssjef for ambulansetjenesten i Vestre Viken, mener fortsatt ikke det er grunn til bekymring.

– Jeg har ikke sett disse meldingene fra de ansatte ennå, så de kan jeg ikke uttale meg om. Men tallene viser at verken aktivitetsnivået eller responstider er nevneverdig endret. Det vil alltid toppe seg litt fra tid til annen, og det tar vi høyde for med vår flåtestyringsplan, sier avdelingssjefen.

Les mer om saken hos Dagsavisen