Hopp til hovedinnhold


Frykter full stans i trafikken - vil flytte utrykningskjøretøy ut av byen

Nødetatene i Kristiansand har søkt om å få flytte utrykningskjøretøy ut av byen for å opprettholde beredskapen, skriver NRK Sørlandet.
Grunnen er at utrykningskjøretøy kan bli hindret i å komme raskt fram nå som det skal gjøres et omfattende vedlikeholdsarbeid i Oddernestunnelen og Baneheitunnelen på E18 gjennom Kristiansand.
– Det er absolutt et alternativ å flytte en brannbil med mannskap til vestsiden av byen. På østsiden har vi allerede brannstasjonen med utrykningskjøretøy, sier brannsjef i Kristiansandsregionen, Jan Røilid. 
Vedlikeholdsarbeidet som startet denne måneden, skal pågå i over ett år. Det får konsekvenser både for den vanlige biler og utryknfingskjøretøy.
– Trafikken generelt går saktere og det er mye nøling. Det gjør det vanskeligere for oss å komme fram, sier Røilid.
Ambulansetjenesten sliter med det samme problemet.
Ifølge leder for medisinsk nødsentral på Sørlandet, Ole Kristian Skomedal, gjelder dette spesielt i rushtiden, hvor det er mer trafikk.
– Det er vanskelig å komme forbi andre biler. Innfartsveiene er smale, spesielt de til sykehuset. Det er ikke så lett for andre bilister å flytte seg. Det gjør det vanskelig for oss å komme forbi, sier han.
Les mer om saken hos NRK