Hopp til hovedinnhold


Frp vet ikke om de vil støtte ett felles nødnummer

Nødsentralene i Drammen skal teste ut ett nødnummer istedenfor tre. Frp-leder Siv Jensen vil se hvordan det går før partiet konkluderer, melder Drammens Tidende.
Onsdag ettermiddag besøkte Siv Jensen og en delegasjon fra Buskerud Frp politihuset i Drammen.
Der er nødsentralene for både politi, brann og helse samlet. Bare glassvegger skiller dem, og hvis operatørene trenger å snakke sammen, er det bare å åpne døra.
Hun fikk høre at samlokaliseringen av nødsentralene har vært en suksess. Men politikerne fikk også høre om store utfordringer både når det gjelder geografi og teknologi.
Frp-lederen lyttet også interessert da prosjektleder for Pilotprosjekt Drammen, Erik Liaklev, fortalte om de teknologiske utfordringene med å teste ut ett nødnummer.
Pilotprosjektet har bare mandat til å benytte seg av de systemene nødsentralene bruker i dag. Det byr på problemer.
– Systemene snakker ikke sammen. Det eneste vi har felles er kaffetrakteren og nødnettet, sa Liaklev.
– Vi har ikke teknologi til å gjennomføre pilotprosjektet slik det er i dag. Samtidig finnes det teknologi på markedet som er billigere enn den vi bruker nå.
– Nedover i Europa har de teknologi som gjør at nødsentralene snakker sammen. Kommer det for mange telefoner, blir de koblet videre til en ledig sentral og sentralene kan kommunisere direkte seg imellom, fortalte Erik Liaklev.
Les mer om saken hos Drammens Tidende