Hopp til hovedinnhold


Frp: Politi innen ett kvarter

I tettbygde strøk bør ikke politiet bruke mer enn 15 minutter på å rykke ut, ifølge Fremskrittspartiet. Men kravet følges av et betydelig forbehold, melder VG.
- En akseptabel responstid i byer og der mange folk er bosatt bør maksimalt være 15 minutter, men vi må samtidig erkjenne at den kan være opp til både to og tre timer i de «verste» tilfellene, sier Frps medlem av justiskomiteen Jan Arild Ellingsen.
- Stortinget må ta regningen
Han mener det bør være en enkel sak å begrense responstiden for hele Norge. Det kan gjøres ved å lage sirkler ut fra der folk bor.
Med sine til sammen åtte år i justiskomiteen mener Ellingsen det er på høy tid at Stortinget en gang for alle fastsetter hva som skal være politiets responstid.
- Det er det minste man kan forlange. Det er jo tross alt Stortinget som tilslutt må betale regningen og publikum har krav på å vite hvor lang tid det tar før politiet kommer frem.
- Hvorfor har det ikke vært gjort tidligere?
- Trolig fordi man har vært klar over at dette ville koste noe alvorlig med penger og at den påståtte satsingen på politiet over flere år hadde blitt avslørt som den reneste bløff, sier Ellingsen.
Les mer om saken hos VG