Hopp til hovedinnhold


Fraktet 70 kilometer

En skadd kvinne ble fraktet 70 kilometer i ambulanse selv om Notodden Sykehus bare lå ti minutter unna, melder Varden.
I den tragiske trafikkulykken på riksveg 602 forrige uke ble to ambulanser tilkalt for å bistå ved ulykkesstedet. To skadde personer måtte fraktes til sykehus, mens en tredje person var omkommet.
Selv om Notodden sykehus sto i akutt beredskap, ble kun en av pasientene fraktet dit. Den andre pasienten ble kjørt til Drammen sykehus. Det medfører en time lenger kjøretid dersom man kjører etter fartsgrensen.
Ifølge Wenche Kleven Nymoen, seksjonsleder i Ambulanseavdelingen ved Vestre Viken, kom de to ambulansene fra hver sin side av ulykkesstedet. Den ene var i Jondalen og ble omprioritert og kom derfor til stedet via Bolkesjø.
– Da veien var sperret på grunn av ulykken kunne de ikke stå å vente på å komme forbi for å kjøre til Notodden sykehus. Siden det var uvisst hvor lang tid det ville ta å få åpnet veien, valgte de å kjøre til Drammen sykehus. Alternativet som var å kjøre via Kongsberg til Notodden, ville i dette tilfelle ha tatt lengre tid, skriver Nymoen i en e-post til Varden.
– Men vår journalist som var på stedet forteller at det var mulig å ta seg forbi ulykkesstedet dersom man så vidt flyttet på en tjenestebil. Det hadde dermed vært enkelt å ta seg forbi og deretter kjøre retning Notodden?
– Vi har ingen ytterligere kommentarer utover det vi allerede har svart, sier Nymoen.
Les mer om saken hos Varden