Hopp til hovedinnhold


Forvirring om ambulansen

Mange i Lund jublet mandag ettermiddag og kveld da det ble meldt at det likevel blir ambulanse stasjonert på Moi. Men jubelen må nok ligge. Det medfører neppe riktighet, skriver Avisen Agder.
Bakgrunn: Frykter dårligere tilbud etter ambulansekutt i Lund
Les også: Stavanger universitetssykehus overtar Lund-ambulansen og Mot slutten for Lund-ambulansen

I går meldte NRK Sørlandet at Sørlandet sykehus HF skal overta deler av Lund med én ambulanse, og at den skal stasjoneres på Moi.

Det er trolig ikke riktig.

Som Agder skrev for en drøy uke siden, er det ambulansetjensten i Flekkefjord og Egersund som skal overta ansvaret for Lund.

Da sa Lund-ordfører Pål Ravndal følgende til Agder:
– En avtale med Flekkefjord og Egersund er inngått. I utgangspunktet vil Flekkefjord dekke den ene siden av kommunen, mens Egersund vil ta den andre. Skillet vil trolig gå ved Drangsdalen, opplyser Lund-ordfører Pål Ravndal til Agder.

Mandag var klinikksjef Geir Bøhlerpå sykehuset i Flekkefjord. Heller ikke han sa at det skal plasseres en ambulanse på Moi:

– Vi er i samtaler med Stavanger og vi overtar dekningen i Lund. Det skjer ikke med egen bil i Lund, men ved at vi dekker opp med de biler som vi har i Listerregionen, sa klinikksjef Geir Bøhler i Sørlandet sykehus til Agder.

Han la til at det pr. i dag ikke er aktuelt med en egen ambulanse i Kvinesdal.

Les mer om saken hos Avisen Agder