Hopp til hovedinnhold


Fortviler over nedslitt bilpark

De ansatte ved ambulansetjenesten på Notodden fortviler over nedslitt bilpark. Bilene er nesten like lenge på verksted som de er på veien.

De ansatte ved ambulansetjenesten på Notodden fortviler over nedslitt bilpark. Bilene er nesten like lenge på verksted som de er på veien, skriver Varden.

Det har toppet seg de siste dagene og i går var begge bilene, en Mercedes og en Ford Transit ute av drift.

Har ventet lenge

Fem pasienter på Notodden som skulle videre til et høyere omsorgsnivå, fikk ikke ambulansetransport.

– Som ansatte er vi lei av å dekke over elendigheten og over ikke å bli hørt. Vi har ventet på en ny tobårebil i ett år og nå er det nok en utsettelse på gang, sier tillitsvalgt Anita Hagen.

Notodden har en reservebil, en gammel Mercedes som har rullet 380.000 kilometer.

Styres av Buskerud

– Med bare en bil i drift er vi veldig sårbare. Vi dekker Notodden og Hjartdal og med bare en bil kan vi kun ta de aller viktigste oppdragene. Dersom det tar ett år å få ny bil, bør det legges inn bestilling på Mercedesen vår som har passert 200.000 kilometer, sier Hagen.

Ambulansene på Notodden og Rjukan styres fortsatt av AMK-sentralen i Buskerud, selv om sykehusene for lengst er en del av Sykehuset Telemark.

I et vakuum

– Vi har kommet i et slags vakuum etter den siste omorganiseringen. Det er hele tiden skal, skal ikke. Det virker som en trenering fra Vestre Viken helseforetak sin side.

Les mer om saken i Varden