Hopp til hovedinnhold


Fortjenstmedalje til Aage W. Karlsen

Fra herrekonfeksjon og vindusdekor til et brennende engasjement for beredskap, skriver Næringslivets sikkerhetsorganisasjon.
31. mai fikk pioneren Aage W. Karlsen tildelt Kongens fortjenstmedalje. Alle som har fulgt Karlsen i hans 40 år med brennende engasjement for førstehjelp, først gjennom Norsk Folkehjelp, deretter for Norsk Luftambulanse hvor han har vært siden 1984, vil si at dette var på tide.
– Med fagbrev innen herrekonfeksjon og vindusdekor, var det helt naturlig at det hittil har blitt så mange fantastiske år innen undervisning med mer i førstehjelp. Jeg har vært med på en lang og lærerik reise fra min spede start som 16-åring i Norsk Folkehjelp til mange fantastiske år for Norsk Luftambulanse, sier Karlsen.
TAS
Opp gjennom årene har det blitt lærebøker innen førstehjelp som har kommet til stor nytte i undervisningen, hvor Karlsen på flere områder har bygget opp en rekke kurskonsepter. For mange er Karlsen godt kjent gjennom ulike ideer som har sett dagens lys, hvor flere kurs i dag lever i beste velgående.
– Et godt eksempel på dette er dagens TAS (Tverretatlig Akuttmedisinsk Samarbeid) som har vært et av mine hjertebarn med fokus på samhandling mellom brann-, politi og ambulansepersonell. I tillegg skal man heller ikke glemme Norsk Førstehjelpsråd som jeg var med på å grunnlegge og som jeg hadde gleden av å lede i elleve år. Dette ga meg masse nyttig faglig utbytte.
Les mer om saken hos NSO