Hopp til hovedinnhold

Første kull bachelor parademics er ferdig

RAMTIDIGE KOLLEGAER: – Dere har kommet tørrskodd over, sa kulleder Trine Staff på avslutningsseremonien. Alle signaler tyder på at studentene vil få autorisasjon som ambulansearbeidere. En egen autorisasjon som paramedic blir det ikke før de eventuelt får vesentlig forskjellige oppgaver fra hva en ambulansearbeider har. Foto: Fredrik Naumann/Felix Features


Fra Ambulanseforum nr. 3 2017. Tekst: Live Oftedahl

Det var høytidelig stemning i Auditorium 1 på HiOA, og tett med dresser, bunader og gjester som bryr seg om norsk prehospital akuttmedisin. I dag var det de uteksaminerte studentene som sto i sentrum:

– Vi er kjempestolte av dere. Dere er det første bachelorparamedic-kullet ved HiOA, i Norge og i Skandinavia. Å bli ferdig med en bachelor er et viktig skritt til å gjøre et positivt bidrag for samfunnet. Deres jobb vil bli konkret å endre liv for andre, åpnet Kurt Rice, rektor ved HiOA.

Sjokkbølger

Konferansier, Lars Albertsen, kunne fortelle at de 34 som nå har fullført er nøye utvalgt. Søkertallene var så store at det sendte sjokkbølger gjennom administrasjonen på HiOA.

Egne lokaler måtte leies for å kunne gjennomføre fysiske tester. Av 1500 søkere var 300 gjennom disse.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.