Hopp til hovedinnhold


Ambulanseforum 2016 i bilder

Over 300 deltakere, cirka 40 foredrags- og workshopholdere, og 40 utstillere hadde full aktivitet på Thon Congress Gardermoen. Her er bilder fra første dag. 

Christine Koht fikk opp stemningen.

Norsk Selskap for Gjenoppliving holdt workshop i BHLR - som er den viktigste delen av HLR - mange fikk seg en aha-opplevelse. Dette må det trenes på jevnlig!

Stephen Sollid (som peker til venstre) og Leif Rognås hadde Møt eksperten-sesjon om den vanskelige luftvei.

Per Kristian Hyldmo (t.h.) og Thomas Hansen (til høyre over Hyldmo) hadde workshop om nye retningslinjer for spinal stabilisering.

Lasse Fossedal, redningsmann på luftambulansen i Bergen, holdt workshop sammen med manuellterapeut Lars Kvamme om hvordan du skal redde ryggen som ambulansepersonell. Undersøkelser viser at bortimot halvparten får problemer med ryggen på et eller annet tidspunkt.

Medidyne lanserer Safety Box på Ambulanseforum. Den måler hvordan føreren kjører utrykning og sier fra til deg eller makkeren din om det er for heftig kjøring.

Sverker Jern, hjertelege fra Sahlgrenska, hadde stappfulle sesjoner om akutt EKG.

Nils Petter Oveland, luftambulanselege i Stavanger, ga noen smakebiter på ultralyd på sine sesjoner.

Tore Drtina fra DSB diskuterte foreberedelser og håndtering av store arrangementer på sin Møt eksperten-sesjon.

Ann Iren Kjønnøy og Anita Wang Børseth kom ens ærend fra Helse Midt-Norge for å gi ambulansepersonell en times brief om smittevern.

Nilsson Special Vehicles avduket sin nye ambulanse Volvo CX90 som mange har store forventninger til.

Temmelig lekker eller?!

Gutta fra Mo i Rana som vant ambulansemesterskapet for to uker siden fikk gjennomgå på åpningen av Ambulanseforum. Herregud som vi lo!

Thor Sundby, leder av EFOK (Emosjonell førstehjelp- og krisehåndtering) som er Oslo og Akershus kollegastøttetjeneste, holdt to sesjoner om dette sammen med Hege K. Hansen og Jon Våge. EFOK er ti år i år.

Hvor i ABCDE-algoritmen kommer spinal stabilisering? spurte Thomas Hansen på sesjonen om traumenytt. Den nye nasjonale retningslinjen er ikke implementert i særlig mange tjenester.

Dag Nedrejord tok oss med til Karasjok. Hvordan håndterer man alvorlige traumer langt fra sykehus? Et spennende og morsomt foredrag.

Line Knudtson, legestudent i Tromsø, forsker på hva avstand til sykehus gjør for den alvorlig skadde pasienten.

Øyvind Thomassen, luftambulanselege i Bergen, fortalte om hvordan de jobber med ny nasjonal retningslinje for hvordan vi skal forebygge og behandle hypotermi.