Hopp til hovedinnhold


Forsker: – Helsestreiken ikke forgjeves

Fafo-forsker Åsmund Arup Seip mener YS ikke trenger å deppe selv om staten satte ned foten i sykehusstreiken.

Fafo-forsker Åsmund Arup Seip mener YS ikke trenger å deppe selv om staten satte ned foten i sykehusstreiken, skriver ABC nyheter.

Skuffelsen var stor i YS-leiren etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd forrige tirsdag. Til sammen 540 helsearbeidere - blant dem helsesekretærer, hjelpepleiere, barnepleiere, kokker, ambulansearbeidere, audiografer og portører - ble tvunget tilbake på jobb etter å ha streiket siden 29. juni.

– Selv om streiken ikke gir uttelling direkte ved at alle krav blir innfridd, kan den være viktig for organisasjonen, egne medlemmer og overfor andre parter i forhandlingsbildet. Å sette makt bak kravene og politikken viser hva man er villig til å gjøre, og det kan føre til man blir tatt hensyn til senere. En markering behøver ikke å være forgjeves, sier Fafo-forsker og arbeidslivsekspert Åsmund Arup Seip til ABC Nyheter.

Forhandlingsleder Erik Kollerud i YS Spekter håper resultatet er klart før sommerferien er over.

– Det blir spennende å se hva nemnda kommer frem til. Resultatet kan ikke bli dårligere enn det som allerede ligger der. Vi har ikke tapt noe, men på kort sikt har vi heller ikke vunnet noe, sier Kollerud til ABC Nyheter.

Les mer om saken på ABCnyheter