Hopp til hovedinnhold


Forbereder seg på å redde liv hver dag

Det er ikke hver dag Tomas Myrvik redder liv, selv om han alltid er forberedt på å gjøre det. De dagene han redder noen, har han det virkelig bra, forteller Nettavisen.
De dagene Tomas Myrvik (33) kan sette seg på sykkelen hjem og kjenne at han virkelig har gjort en forskjell for noen, da er han fornøyd.
Da kommer han hjem til sin samboer med et smil om munnen.
Men at han skulle bli ambulansearbeider ante han ikke som ungdom.
Tomas Myrvik jobbet som securitasvakt da det gikk opp for ham at han var i feil yrke.
– Vi ble alltid tilkalt til butikkene om noe skjedde, om noen var syke eller hadde slått seg. Vi kunne ikke gjøre så mye. Ambulansearbeiderne var dem som alltid kom og ordnet opp. Jeg ble imponert, sier Tomas.
Han var 23 år gammel da han valgte å ta opp helsefag, for deretter å utdanne seg til ambulansearbeider. Etter skolegang i Namsos, fikk han lærlingplass på ambulansetjenesten i Sarpsborg.
Og lærlingtiden var god. Tomas’ veileder gjorde inntrykk. Det er lærlingtiden som har formet Tomas. Veilederen dukket alltid opp før vakten startet for å sjekke utstyret i bilen. Tomas gjør også det.
– Nå har vi lærling på bilen vi også, sier han.
Og det i seg selv er ganske fint, for da må Tomas og makkeren «tilbake til lærebøkene». I hodet hvertfall.
– Lærlingen stiller spørsmål og vi må bli må bli mer bevisste og fokuserte på det vi driver med der og da.
Aldri sjenert i ambulansen
Egentlig skulle Tomas fortsette å jobbe i Sarpsborg, der han fikk tilbud om fast jobb. Men da turnusen skulle endres søkte han seg til Oslo. Her ble han også oppfordret til å søke videreutdanning i paramedic, noe han gjorde.
– Jeg aner aldri hva som skjer de dagene jeg dukker opp på jobb. Men ofte kan været og temperatur fortelle oss om det blir mye å gjøre, forteller Tomas.
Han tenker da på alkoholinntak og alt som henger med. Er det sommer og sol, er det som regel mer fyll, amper stemning og slossing.
I Sarpsborg var det mange ulykker, fordi E6 ligger rett ved. I Oslo er det mange oppdrag som innebærer psykiatri og fylleproblematikk, forteller Tomas.
Les hele saken hos Nettavisen