Hopp til hovedinnhold


For dårlig responstid

– De er ikke i nærheten av å opprettholde responstiden som er satt på maks 12 minutter. Da mener jeg noe bør gjøres, sier Arild Andersson (H), som er nestleder i Bydel Søndre Nordstrand, skriver Norstrands Blad.
Bakgrunnen for dette forteller Andersson at er en hendelse hvor en lokal Høyre-politiker fikk hjertestans i Rosenholmveien. Det tok 20 minutter før de fikk assistanse fra politiet og enda lengre tid før det kom ambulanse.
– Det ble sendt to ambulanser. Da jeg spurte om det var nødvendig å oppta to utrykningsbiler fra en stasjon, fikk jeg beskjed om at ambulansene er oppsatt med to personer, noe som er for lite ved hjertestans. Da mener jeg det heller burde være oppsatt tre personer slik at det holder med én ambulanse ved uttrykning, fortsetter han.

Bekymret for kapasiteten

Andersson informerer Nordstrands Blad om at ambulansene som ankom stedet, ikke kom fra Prinsdal ambulansestasjon som ligger fem minutter unna Rosenholmveien.
– På Prinsdal ambulansestasjon er det to ambulanser. Disse var ikke tilgjengelige da vi trengte hjelp. Jeg mener det er behov for å se nærmere på organiseringen av tjenesten, sier nestlederen.
Han forteller at bydelsutvalget konkret ønsker flere ambulanser i bydelene. I tillegg ønsker de kortere responstid.
– Det er tross alt snakk om et liv. Jeg mener de burde greie å være på stedet innen 8 minutter.
Les mer om saken hos Nordstrands Blad