Hopp til hovedinnhold


Følger drømmen

Siden 8. klasse har Sandra Markset (18) visst at hun ville bli ambulansesjåfør. Både omsorg for andre mennesker og sans for uforutsigbare dager gjør at yrket vil passe perfekt.

Siden 8. klasse har Sandra Markset (18) visst at hun ville bli ambulansesjåfør. Både omsorg for andre mennesker og sans for uforutsigbare dager gjør at yrket vil passe perfekt, skriver Tvedestrandsposten.

Allerede i åttende klasse visste Sandra at hun hadde lyst til å bli ambulansesjåfør, akkurat som onkelen, som driver ambulansen i Gjerstad. På videregående har hun tatt helse- og sosialfag, og hun har tatt ett år med ambulansefag i Skien. Hun var i gang med allmenn påbygning også, men motivasjonen dalte en smule og hun bestemte seg for å få jobberfaring mens hun ventet på leselysten igjen. Samtidig søker hun på lærlingeplass på ambulanse over hele Norge. Til nå har hun hospitert både på ambulansen i Gjerstad og i Arendal.

- Hvorfor har du lyst til å arbeide på ambulanse?

- Jeg liker å ikke vite hva som skjer hele tiden på jobben. Jeg liker spenning og jeg takler stress bra. Dessuten liker jeg å hjelpe andre mennesker, sier hun. Derfor er det ikke lett for Sandra og sitte hjemme i sofaen å se på nød og folk som lider på TV uten å kunne hjelpe.

- Å se nyheter om sultkatastrofer i Afrika og slike ting er det verste jeg ser, sier hun.

- Hva gjør du på fritida nå?

- Jeg har vært med i Røde Kors i Arendal i fire år. Der lærer jeg mye om å jobbe med mennesker, førstehjelp, og det er mange interessante kurs jeg kan delta på, sier hun.  

- Hva er ditt mål eller drøm?

- Drømmen er å få lærlingeplass i Stavangerområdet og flytte dit. Så vil jeg ha et hus der, jobbe medic på sjøen i fire uker og så som ambulansesjåfør de fire ukene jeg er hjemme.

- Du er virkelig et arbeidsjern?

- Min far og bestefar har alltid jobbet veldig hardt. Jeg takker dem for at jeg har blitt som jeg har blitt. Det er gøy å jobbe, sier hun og smiler. 

Les mer om saken i Tvedestrandsposten