Hopp til hovedinnhold


FNs sikkerhetsråd krever våpenhvile i Gaza

FNs sikkerhetsråd uttrykker sterk bekymring for de mange sivile falne i Gaza og krever øyeblikkelig våpenhvile, siterer E24 NTB.

Oppfordringen ble vedtatt da Sikkerhetsrådet møttes til hastemøte søndag kveld for å drøfte situasjonen på Gazastripen der over 100 palestinere ble drept i en blodig israelsk offensiv i Shejaiya søndag.

– Medlemmene av Sikkerhetsrådet uttrykte alvorlig bekymring for det voksende antall falne. Sikkerhetsrådet krever en øyeblikkelig stans i krigshandlingene, sa Rwandas FN-ambassadør Eugene Richard Gasana som leder Sikkerhetsrådet.

På Gazastripen steg antall døde til 485 etter at ytterligere 38 døde ble registrert mandag morgen.

En familie på ni palestinere, hvorav sju barn, ble drept i et israelsk flyangrep mot hjemmet deres i Gaza mandag morgen.

En talsmann for ambulansetjenesten sa også at de hadde funnet likene av tre barn og en mann i et utbombet hus øst før Khan Younis.

Fra før var 34 nye lik funnet i Shejaiya. Ifølge talsmannen er 80 prosent av de drepte i Shejaiya eldre menn, kvinner og barn.

Israel mistet søndag 13 soldater som ble drept inne på Gazastripen. Dermed er 18 soldater drept, i tillegg til to sivile som er rammet av palestinske raketter.

Les mer om saken hos E24