Hopp til hovedinnhold


Flytter AMK-sentralen til Oslo

Østfold mister sin AMK-sentral når det nye sykehuset åpnes på Kalnes. Ambulansene skal i framtida dirigeres fra Oslo, mener sykehusledelsen ifølge Demokraten.
Mandag beslutter styret ved Sykehuset Østfold å samlokalisere AMK-sentralen i Østfold med AMK-sentralen for Oslo og Akershus. Det liker de tillitsvalgte dårlig:
Uten risikoanalyse
-Vi har i lang tid sagt at det er uforsvarlig å legge AMK-sentralen i Østfold inn under Oslo og Akershus uten at det utarbeides en grundig risiko- og sårbarhetsanalyse. Å flytte AMK er et omfattende grep som garantert vil påvirke både sikkerheten og beredskapen for fylkets innbyggere. Derfor burde absolutt alle sider av saken vært grundig utredet før sykehusstyret beslutter sitt vedtak, sier Ole Jørgen Petterøe, hovedtillitsvalgt for Delta på prehospital avdeling ved Sykehuset Østfold til Demokraten.
Sykehusledelsen har ifølge Petterøe kun laget "et lite notat i løpet av et par timer" som grunnlag for mandagens styreavgjørelse.
-Det virker som ledelsen for lengst har bestemt seg. Vi som er tillitsvalgte har riktignok deltatt i mange møter om denne saken, men har ikke fått medhold verken om risiko-analysen eller plasseringen, sier Petterøe til avisa.
Les mer om saken hos Demokraten