Hopp til hovedinnhold


Fire jordras i Troms – redningshelikopter måtte snu

Nødetater jobbet torsdag med å redde ut innesperrede folk etter flere jordras i Lyngen i Troms. Et redningshelikopter som skulle løfte ut innesperrede folk, måtte snu på grunn av lyn og torden, melder Nationen.

– Vi må nå prøve å få inn egne ressurser som båter og kjøretøy for å evakuere folk som er innesperret i hus og biler. Det jobbes med å få dem ut, sier konstituert politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt.

Tre jordras har gått på ulike steder i Lyngen i Troms og ytterligere ett har gått i Nordkjosbotn. Raset i Norskjosbotn har kun gått over en vei, ifølge Nilsen.

Måtte snu

– Situasjonen er kaotisk, sier redningsleder Tore Hongset i Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

– Jeg fikk akkurat beskjed om at redningshelikopteret måtte snu på grunn av mye regn og lyn og torden. Det er ikke flyvær der borte, sier han.

Konstituert politimester Nilsen opplyser at flere personer har blitt reddet ut.

– Flesteparten av dem som er reddet ut, har blitt reddet via båter. Vi er så langt ikke kjent med at noen er savnet eller skadd, sier hun.

En geolog fra Norges Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er på vei til Lyngen for å vurdere sikkerheten i terrenget, forteller Nilsen.

Ambulanser, brannvesen, politi og redningsskøyter er på stedet .

Les mer om saken hos Nationen