Hopp til hovedinnhold


Fikk smertestillende - døde

Mannen (34) kom til legevakten med symptomer på hjerteinfarkt, men ble sendt hjem med smertestillende og sykmelding. Tre dager etterpå døde ham, melder Bergens Tidende.
I oktober i fjor var 34-åringen på nattevakt. Han satt i en stol på kontoret da han fikk intense smerter i nakken med utstråling og nummenhet til armen. I tillegg fikk han pustevansker og ble kvalm.
Da han kom på Nordhordland legevakt fant de også at blodtrykket var svært høyt.
Likevel ble han aldri sjekket for hjerteinfarkt. Fylkeslegen i Hordaland mener han hadde flere symptomer på det.

Mente det var muskelplager

Men legen som var på vakt ved Nordhordland legevakt oppfattet at han hadde muskulære plager og konkluderte med akutte nakke- og muskelsmerter. Dermed fikk 34-åringen smertestillende og en sykmelding med seg hjem.
Tre dager senere reagerte pårørende da han ikke sto opp om morgenen. Da ble mannen funnet død i sengen.
Fylkeslegen i Hordaland har nå gått gjennom saken. Hun ber om at legen som behandlet 34-åringen får en administrativ reaksjon og sender saken videre til Statens helsetilsyn.
Obduksjon av 34-åringen viste at den unge mannen hadde et stort, ferskt hjerteinfarkt. Gades Institutt på Haukeland universitetssykehus reagerte og stilte spørsmål ved behandlingen 34-åringen hadde fått ved legevakten. Dermed fikk fylkeslegen saken.
Les mer om saken hos Bergens Tidende