Hopp til hovedinnhold


Fikk 43.000 kroner til spesialbåre

Nå kan redningsoppdragene løses enklere og tryggere for både hjelpekorps og skadde, melder Tidens Krav.
Hver måned deler If Trygghetsfond ut 50.000 kroner til gode formål. Denne måneden ble Kristiansund og Omegn Røde Kors Hjelpekorps sin søknad trukket ut.
Korpset har i flere år siklet etter en spesialbåre med hjul, for å gjøre redningsoppdragene lettere og tryggere. Tirsdag kunne representanter fra Røde Kors troppe opp hos Engdahl Assuranse, som deler ut sjekken på vegne av If Trygghetsfond, for å ta imot sjekken på 43.000 kroner. Dermed er spesialbåren sikret.
- Dette letter jobben vår betraktelig. Nå går vi inn i en våt og glatt tid, hvor faren for ulykker er større sier Gunnar Todal, leder i Kristiansund og Omegn Røde Kors hjelpekorps.

Mange oppdrag

Kristiansund og Omegn Røde Korps hjelpekorps er en aktiv forening med 75 medlemmer, hvor 30 er godkjent som førstehjelpere. Korpset har beredskap hele året, og bistår AMK under ambulanseoppdrag, politiet ved søk etter savnede og brannvesenet med transport til brannsteder uten vei.
- Slik det er i dag trenger vi et stort mannskap til å bære en ordinær båre. Travle hverdager for oss frivillige gjør at det det ikke er like enkelt å få mannskap til å være med på redningsaksjonene. Derfor ser vi at en spesialbåre med hjul for terreng vil kunne gjøre redningsoppdragene lettere og enklere for oss, og kreve mindre bemanning. Samtidig vil det være tryggere for dem som er syke eller skadde, sier Todal.
Les mer om saken hos Tidens Krav