Hopp til hovedinnhold


Fem fiskere hentet opp fra havet etter stor redningsaksjon

Mannskapet på fem ble reddet fra en redningsflåte etter at en fiskebåt forliste tolv mil nord for Båtsfjord natt til fredag, siterer Nettavisen NTB.
Det var et Sea King-helikopter som natt til fredag observerte to redningsflåter i området. Den ene av flåtene viste seg å inneholde alle de fem personene, og de ble hentet opp fra sjøen av helikopteret, opplyser redningsleder Frode Iversen til NTB.
- Det gikk raskt
HRS fikk melding via kystradioen i Vardø om at en fiskebåt tok inn vann. Relativt raskt etterpå forsto man at båten kom til å synke.
HRS kjenner ennå ikke identiteten til de fem, men mannen som ringte og varslet om at fiskebåten deres var i ferd med å synke, var norsk. Fiskebåten er registrert i Nord-Norge.
– Vi har iverksatt en redningsaksjon til fiskebåtens posisjon. Vi har ressurser fra Redningsselskapet, et redningshelikopter er på vei fra Banak, og en maskin med varmesøkende kamera er på vei fra Hammerfest, opplyste Hongset.
Tre sivile fartøyer, deriblant fraktebåter, endret kurs for å gå til havaristen - i tillegg til tre fartøyer fra kystvakten og en redningsskøyte.
Les mer om saken hos Nettavisen