Hopp til hovedinnhold


Fem anestesileger skal nå være med i bemanningen til ambulanseflyene i Kirkenes

Tidligere har det kun vært sykepleiere med ambulanseflyet i Kirkenes. Nå øker bemanningen med ytterligere fem leger som skal være med når flyene rykker ut, melder iFinnmark (krever innlogging).

Dette betyr mye for pasientene, for sykehusene og det blir bedre for de andre ambulanseflyene i Nord-Norge, sier anestesilege Oddvar Kvalsvik til iFinnmark. Han er en av de fem legene som nå skal rykke ut med flyene når det er behov for ekstra legehjelp i Finnmark og Nord-Norge.

– Betyr mye for Øst-Finnmark

Kvalsvik har over 16 års erfaring bak seg om anestesioverlege på helikopter i luftambulansetjenesten i Trondheim. Han mener tiltaket som nå blir gjort med økt bemanning vil bety mye for hele regionen, men spesielt for Øst-Finnmark.

– De andre sykehusene har et helikopter i beredskap, det har man ikke her i øst. Dette vil gi god gevinst for de andre sykehusene og det vil avlaste det legebemannede flyet i Tromsø ved å ta noen av de turene de har tatt tidligere, sier han.

Legene skal ikke være med på alle turene, men der det er behov for ekstra legehjelp. De skal ha base i Kirkenes, og jobber døgn-turnus i en uke.

– Vi fem som er med i denne turnusen har jobbet som dette tidligere. Når vi ikke er med ut på flyene på dagtid, jobber vi på sykehuset med andre oppgaver. Det er ikke alle som vil jobbe slik, men dette er noe vi har jobbet for å få til i en årrekke, sier han.

Les mer om saken hos iFinnmark (krever innlogging)