Hopp til hovedinnhold


Farlige adresser burde ”flagges”

Etter skuddløsning mot ambulanspersonell i februar reiser ambulansetjenesten igjen krav om at SOS Alarm skal kunna ”flagge” farlige adresser. Gjerningsmannen ble anmeldt seks uker tidligere for å ha truet en annen ambulanse med beskytning, skriver DN.se.
SVERIGE: Den dramatiske hendelsen fant sted den 19. februar i Stokcholms drabantby Vällingby. Pasienten skulle legges på båren da han plutselig tok fram et våpen og fyrte av flere skudd.
Ambulanspersonellet lyktes i å komme unna skuddene, og gjerningsmannen ble senere funnet død.  
Seks uker tidligere ble han anmeldt for trusler mot annet ambulansepersonell. Ifølge anmeldesen, som ble gjort av ambulansetjenesten, sa han at han hadde bekjente som skulle sørge for at personellet ble skutt.
Til tross for dette gjorde ikke politiet noen etterforskningsforsøk. En politimann forsøkte å booke forhørstid av ambulansepersonellet, men glemte det så bort. Ingen forhør ble gjort av den mistenkte.
SOS Alarm har vurdert om de skal flagge adresser de siste årene, på grunn av økt forekomst av vold og trusler. Deres konklusjon er at en slik registrering er ulovlig.
Les mer om saken hos svenske DN