Hopp til hovedinnhold


- Fare for liv og helse

Lavangers ordfører, Viktor Andberg, mener innbyggernes liv og helse er i fare. Han varsler nå både helseministeren og stortingsrepresentantene fra Troms.

Lavangers ordfører, Viktor Andberg, mener innbyggernes liv og helse er i fare. Han varsler nå både helseministeren og stortingsrepresentantene fra Troms, skriver Harstad Tidene.

Les også: Kutt i UNNs ambulansetjeneste

Det handler om bekymringsmeldinger omkring den akuttmedisinsk beredskapen, og lengre responstid ved den felles ambulansestasjonen for kommunene Lavangen og Salangen.

Innsparingsvedtaket fra styret i UNN Nord-Norge betyr omlegging til ny helgeturnus med hjemmevakt for ambulansepersonellet.

Anmoder om inngripen

– Jeg anmoder helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen (Ap) om å gripe inn, for dette går ikke lenger. Når liv og helse til innbyggerne er i fare, ser jeg ingen annen utvei, sier ordfører Viktor Andberg til Harstad Tidende.

De foreslåtte endringene av turnus skal være gjennomført fra februar 2010, og en følgen av dette er at responstiden vil øke i helgene. Styret ved UNN har selv antydet ei økning av responstid med 10 minutter.

Alvorlig situasjon

– Da kan ambulansen like godt utstyres med kors på taket, for å sette det på spissen. Men så alvorlig synes vi situasjonen er, og jeg reagerer på bakgrunn av entydige signaler fra kommuneoverlegen i Lavangen, sier ordfører Viktor Andberg.

– Jeg reiser til Sør-Troms Regionråds møte i Harstad på mandag, der jeg også håper å få støtte til vår kampsak, sier Andberg.

Les hele saken i Harstad Tidene