Hopp til hovedinnhold


Far refser ambulansetjenesten

Sønnen døde av astma i fjor, men kunne ha vært i live i dag med riktig behandling, mener faren. Helsetilsynet har også konkludert med at ambulansetjenesten kunne gjort en bedre jobb.

Sønnen døde av astma i fjor, men kunne ha vært i live i dag med riktig behandling, mener faren. Helsetilsynet har også konkludert med at ambulansetjenesten kunne gjort en bedre jobb.

Les hele saken på NRK: Far refser ambulansetjenesten

Kjell Svendsen fra Fredrikstad retter sterk kritikk mot ambulansetjenesten i Østfold etter at hans astmasyke sønn døde i fjor.

- Tok ikke sønnen med til behandling

- Hadde ambulansepersonellet gjort jobben sin skikkelig og tatt ham med inn til behandling, ville sønnen min levd i dag, hevder han.

I juli i fjor kontaktet hans 44 år gamle astmasyke sønn Trond Arne Svendsen ambulanse fordi han hadde store pusteproblemer.

Ambulansen var hjemme hos ham to dager på rad før dødsfallet og ga ham medisiner som hjalp mot pusteproblemene.

Men den tredje dagen kom ambulansen for sent.

Da var Trond Arne Svendsen allerede død.

Kjell Svendsen mener at sønnen kunne ha vært i live i dag om han hadde fått den nødvendige behandlingen for astmaproblemene sine.

Hans far mener at dette aldri burde ha skjedd, for det var kjent at sønnen hadde hatt astma hele livet.

- Grusomt å miste ungene sine

- De hadde to sjanser til å ta ham med seg, men ville ikke. De sa til ham at han skulle oppsøke fastlege. Men når folk sitter og ikke klarer å komme på beina, da klarer de ikke å komme til fastlegen, vet du. Jeg synes det er helt horribelt jeg. Å miste ungene sine er grusomt, sier Svendsen.

Sykehuset ser på hendelsen som trist og alvorlig, men hevder på sin side at det var 44-åringen selv som ikke ønsket å være med i ambulansen.

- Pasienten ønsket ikke å bli med til sykehuset

Det sier kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset i Østfold, Anne Grethe Erlandsen:

- Pasienten ønsket ikke selv å være med til sykehuset. Det kan pasienten bestemme selv, sier Erlandsen.

- Gjorde ikke god nok jobb

Også Helsetilsynet har blitt koblet inn i saken, og de har konkludert med at ambulansetjenesten ikke har gjort en god nok jobb.

- Ambulansen jobber hele tiden med å sørge for at vi forbedrer oss til enhver tid. Denne hendelsen kommer til å bli med i det arbeidet fremover, sier Erlandsen.

- De lover å legge om rutinene sine, men jeg får jo ikke Trond tilbake på den måten, sier Kjell Svendsen.