Hopp til hovedinnhold


Fant konfidensielle opplysninger i grøfta

Turgåer kom over ambulansejournal på avveie i Levanger, melder Adressa.
Ambulansejournalen som er avbildet over, har adressa.no fått av en tipser som gikk tur langs E6 i Åsen i Levanger kommune. Turgåeren ble plutselig  oppmerksom på et dokument som lå i grøfta.
- Jeg tok med arket hjem og så at det var fullt av personopplysninger der. Jeg fikk ikke svar da jeg kontaktet Helse Midt-Norge så jeg vurderte å levere det til politiet, sier tipseren til adressa.no.

Inneholder helseopplysninger

En ambulansejournal fylles ut av ambulansepersonell som kommer i kontakt med pasienter. Der beskrives helsetilstanden og andre observasjoner som gjøres om vedkommende. Dokumentet inneholder ikke pasientens helsehistorikk, men skal håndteres slik at opplysningene ikke blir offentliggjort.
Ambulanse Midt-Norge er helseforetaket som drifter ambulansetjenesten i trøndelagsfylkene samt Møre og Romsdal.
- Dette skal ikke skje, sier kommunikasjonssjef Jannicke Husevåg til adressa.no.
Etter henvendelsen fra adressa.no undersøkte Husevåg saken. En ambulansejournal har tre deler. To blir igjen i ambulansen mens det siste dokumentet beholdes av behandlende institusjon.
I dette tilfellet hører arket som ble funnet langs E6 hjemme hos Innherred interkommunale legevakt. Avdelingsleder Peter Daniel Aune bekrefter at dokumentet er signert av akuttmottaket. Han vet imidlertid ikke hvordan ambulansejournalen har havnet i grøftekanten.
- Det er et stort mysterium for oss, sier Aune til adressa.no.
De to andre sidene fra ambulansejournalen er arkivert hos ambulansetjenesten.
Les mer om saken hos Adressa