Hopp til hovedinnhold


Falsk alarm førte til storutrykning

Kvinne meldte at eget barn var livløs. Meldingen var falsk. Ambulansehelikopteret ble omdirigert fra et hjertestansoppdrag som følge av den falske meldingen, ifølge Romsdal Budstikke.
En kvinne bosatt i Fræna sendte torsdag kveld inn en falsk melding til nødetatene. Meldingen gikk ut på at kvinnens barn, et søskenpar, hadde kjørt en bil ut i Langvatnet i Eide. Søskenparet, en bror og en søster, skulle ifølge meldingen være skadet, og broren skulle visstnok være livløs.

Omdirigert

Nødetatene rykket ut som følge av meldingen og ambulansehelikopteret, som var på veg ut i forbindelse med et annet oppdrag, ble redirigert til Langvatnet. Helikopteret skal ha vært på vei ut i forbindelse med at en person hadde fått hjertestans.
Kort tid etter den opprinnelige meldingen endret imidlertid kvinnen forklaring til at ulykken hadde funnet sted ved Nåsvatnet i Eide.

Anmeldt

Etter hvert viste det seg at meldingen var falsk og at det ikke hadde skjedd noen ulykke. Politiet oppsøkte kvinnen som hadde sendt inn meldingen ved sin bopel i Fræna, men fant henne ikke der. Hun ble imidlertid funnet hos en venn. Kvinnen fikk en kraftig alvorsprat med politiet og vil bli anmeldt for forholdet.
Les mer om saken hos Romsdal Budstikke