Hopp til hovedinnhold


Falck tapte anbud i Syddanmark

BIOS Ambulance Service Danmark A/S og Responce A/S skal kjøre syddanske ambulanser fra 1. september 2015 og ti år fremover, i et område Falck har hatt i nærmere 95 år. 

Det bestemte regionsrådet i Region Syddanmark på et møte mandag ettermiddag. Dermed kommer det to nye ambulanseaktører på banen i regionen. I dag er det Falck som har oppgaven med å kjøre alle Region Syddanmarks ambulanser, skriver Fredericia Dagblad.
Nystiftede BIOS Danmark har et nederlandsk moderselskap. De skal kjøre ambulansene i Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland. Responce skal kjøre ambulansene i Trekantområdet. Responce er et dansk selskap, som i dag blant annet kjører ambulanser i Horsens-området.
Region Syddanmark sendte ambulansetjenesten på anbud i april, og de to selskapene vant oppgaven fordi de kom med gode tilbud ut fra en samlet vurdering av økonomi kvalitet og leveringssikkerhet. Ifølge kontraktene skal regionen betale de to selskapene omkring 490 millioner kroner i året for å kjøre ambulansene.
Sammenlignet med nåværende kontrakter forventer regionen å spare cirka 52 millioner i året de fem første årene og cirka 79 millioner de neste fem årene. I tillegg til ambulansekjøring omfatter oppgaven akuttlegebiler, akuttbiler og liggende pasienttransport.
– Vi har hatt et svært godt samarbeid med Falck. Nå ser vi frem til et godt samarbeid med BIOS Danmark og Responce. Det materiale vi har fått fra de to selskapene har vært svært overbevisende, sier Thyge Nielsen (V), leder for Region Syddanmarks prehospitalsutvalg, i en pressemelding.
Falck har kjørt i området i mer enn 95 år, ifølge Jyllands-Posten.
– Falck har aktiviteter i 44 land og er vant til både å vinne og tape kontrakter. Likevel er vi berørte over å miste ambulansetjenesten i Region Syddanmark, hvor vi gjennom årtier har hatt et virkelig godt og tillitsfullt samarbeide med myndigheter og borgere. Ikke minst er vi lei for den mer usikre framtiden våre medarbeidere uunngåelig går i møte, sier  konsernsjef i Falck, Allan Søgaard Larsen.
Les mer om saken hos Fredericia Dagblad