Hopp til hovedinnhold


Falck tapte 234 millioner i omsetning i Danmark

2016 ble ikke et jubelår for Falck i Danmark, ifølge BeredskabsInfo.

Tapet av en ambulansekontrakt i Region Syddanmark, og lavere priser på de andre ambulansekontraktene som Falck fikk fornyet, er hovedforklaringen på at Falcks omsetning i Danmark falt med 234 millioner danske kroner. Samtidig viser Falcks regnskap at det kostet 15 milloner å sparke toppledelsen.
I 2016 hadde Falck en omsetning i Danmark på 5,9 milliarder kr. Det er et fall på 234 milllioner kr. i forhold til 2015.
Dermed er Danmark en sort flekk i Falcks regnskap for 2016, som ellers bød på en stigning i den samlede omsetning på 4,8 prosent sammenlignet med 2015. Veksten kan især tilskrives store, nye ambulansekontrakter i USA, hvor Falck har fordoblet aktivitetene i Los Angeles-området. I Spania har Falck startet opp nye kontrakter, som innebærer at det danske selskapet nå leverer ambulansehjelp til 2 millioner innbyggere i Barcelona-området.
Stort underskudd snudd til et lite overskudd
På bunnlinjen er det likevel fortsatt ikke noe å rope hurra for. 2016 endte med et overskudd på 34 millioner kroner som er langt bedre enn underskuddet på 586 millioner i 2015. Men sett i sammenheng med en samlet omsetning på 16 milliarder kroner viser overskuddet at Falck har store utfordringer med å tjene penger på konsernets aktiviteter i de 46 landene hvor de nå er representert.
Et særlig problem er at det i flere land mangler kvalifisert arbeidskraft. Både i Danmark, Tyskland og England mangler det ambulansearbeidere, og det koster  Falck dyrt.
Les mer om saken hos BeredskabsInfo